Kaksi kultaa ja kaksi pronssia

22.7.2024

Yleisurheilun piirin mestaruuskilpailujen toinen osa pidettiin Laitilassa hyvässä säässä. Kehityksen urheilijoista ensimmäisinä olivat tulessa T15 pituudessa Aino Ivaldi ja Aada Palsio. Aino voitti kisan tuloksella 5.08 ja Aada oli neljäs ennätyksellään 4.68. Samaan aikaan käynnistyi miesten kuulakisa toisella puolen kenttää. Juho Suominen työnsi tässä kakkoslajissaan ensimmäisellä kierroksella parhaansa 15.22. ja voitti pronssia. Neljänneksi sijoittui Mico Ekman tuloksella 13.88. Kisan voitti Loimaan Nico Oksanen tuloksella 16.83 ennen Mynämäen Miika Lahtosta (16.60).

T14 seipäässä Mona Nylund voitti kisan kauden toiseksi parhaalla hypyllään tuloksella 3.08 ja esitti vakuuttavia hyppyjä vielä seuraavasta korkeudesta 3.16, mikä jäi ylittämättä. T15 300m:n aitajuoksussa Aada Myllymaa juoksi kauden toiseksi parhaansa, 54,93, millä voitti pronssia.

Parin viikon kuluttua käydään Riihimäellä M22 sarjan Suomen mestaruuskisat, jonne Suominen ja Ekman ovat tähdänneet ja Helsingissä 14-15 -vuotiaiden SM-kilpailut, joihin T15 pituuteen ja kolmiloikkaan osallistuvat Aino Ivaldi ja Aada Palsio sekä T14 seipääseen Mona Nylund, jolle lankeavat tilastojen perusteella odotukset jopa mitalista!