Kokemusta hakemassa

11.3.2024

Piikkiön Kehityksen kiekonheittäjä Juho Suominen oli yksi Suomen maajoukkueen heittäjistä, jotka osallistuivat viime viikonloppuna Portugalin Leiriassa heittolajien Euroopan cupiin. SUL:n tiedotteen mukaan Suomen joukkue menestyi hyvin kaksipäiväisessä Euroopan cupissa, vaikka kilpailut suoritettiin erittäin haasteellisissa sääolosuhteissa. Kilpailuja edelsi maajoukkueen viikon pituinen leiri.

Juho Suominen kilpaili U23 kiekonheitossa eli alle 23-vuotiaiden kisassa. Juho on vasta ensimmäistä vuottaan tässä sarjassa eikä Suomesta osallistunut tähän sarjaan muita. Juho sijoittui 16 kilpailijan joukossa 14.sijalle tuloksellaan 48.20. Voittajan Saksan Steven Richterin tulos oli 61,00.

Kilpailu oli Juholle tällä kaudella ensimmäinen painavamman välineen – 2 kg – kanssa aikaisemman 1.75 kg:n kiekon sijaan. Tulos jäi ehkä odotetusta jonkin verran, sillä Juho heitti miesten välinettä viime vuonna Kalevan Kisoissa 51.67 ja myöhemmin syksyllä 53.61.

Kiekonheiton talvimestaruuskilpailut käydään ensi lauantaina Kotkassa, minne Juhokin suuntaa. Ennakkoon ilmoittautuneiden kahdeksan kilpailijan joukossa Juho on ennätyksellään neljäntenä. Valmentaja Antti Suonpäällä on Juhon lisäksi kilpailupäivässä mukana muitakin valmennettavia, joten seuraamista riittää koko päiväksi. Juhon kisa alkaa klo 19.20.

Juho Suominen lähes kesäisissä olosuhteissa Leirian kentällä. kuva Maria Suominen