Juholle viides sija Kalevan Kisoissa

30.6.2024

Yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut pidettiin tänä vuonna Vaasassa. Kehityksen kiekonheittäjä Juho Suominen osallistui kolmannen kerran miesten kiekonheittoon ja selvisi tänäkin vuonna karsinnasta loppukilpailuun. Aamupäivän karsinnassa Juho selvisi yhdellä heitolla 52,78 illan loppukilpailuun. Toisella heitollaan 53,38 Juho sijoittui kovassa kisassa viidenneksi. Tulos on hänen kauden parhaansa. Kilpailun voitti KU-58:n nuori Mico Lampinen ennätyksellään 57,29.

Kehityksen nuoret urheilijat ovat kisanneet mm. Paimiossa seuracupissa, jossa parhaasta tuloksesta vastasi T15 seipäässä Mona Nylund voittaen kisan kauden parhaallaan 290. Mukavan yllätyksen tekivät T9 4 x 50m:n viestissä sijoittuen kolmanneksi ajalla 38,51. Joukkueessa juoksivat Eevi Leino, Peppi Santanen, Aada Vesalainen ja Viola Ahola. Eliel Huhtala voitti P13 keihään ennätyksellään 27,93 ja Liina Laaksonen sijoittui toiseksi T15 2000m:llä ennätyksellään 7.51,51. Eeli Hyvärinen heitti ensimmäisessä kiekkokisassaan neljänneksi tuloksella 12,38. Muut tulokset: T11 kiekko: 5) Neelia Huhtala 14,31 (PB) – T9 korkeus: 5) Eevi Leino 0,96 (PB), 7) Aada Vesalainen 0,91 (PB) – T9 kuula: 9) Peppi Santanen 3,64 (PB), 10) Viola Ahola 3,40 (PB).

T15 3-loikassa Aino Ivaldi ja Aada Palsio tekivät hienot tulokset Marttilassa. Aino hyppäsi tasaisen sarjan, parhaimmallaan ennätyksensä 10,95 ja voitti kisan ja kakkosena Aada Palsio myös ennätyksellään 10,14. Aada lunasti tuloksellaan myös paikan Ainon kaveriksi SM-kilpailujen joukkuekilpiluun.

Seuran omissa Junnukisoissa eniten mitaleja rohmusi ennätyksillään Eliel Huhtala: kultaa korkeudessa (140), hopeaa 60m:llä (9,16) ja kuulassa (8,85). Aada Palsio hyppäsi T15 pituudessa ennätyksensä voittaen tuloksella 4,55, millä samalla lunasti osallistumisensa SM-kisojen joukkuekisaan. Mona Nylund hyppäsi pituudessa kolmanneksi (3,58). Aava Hyvärinen ja Isla Oksa juoksivat kaksoisvoittoon T13 60m:llä ajoin 10,83 ja 11,04. Aava myös voitti korkeuden (0,98). Neelia Huhtala (T11) teki ennätyksensä 60m:llä (10,86) ja kuulassa (5,51). T9 Eevi Leino teki ennätykset 40m:llä (7,79) ja pituudessa (2,81), Viola Ahola samoin (7,51 ja 2,73) ja Aada Vesalainen samoin (7,82 ja 2,48). T7 lajeissa kisasivat hienosti Iina Leino ja Sofia Päiviö ja P7 lajeissa Uno Tuomainen, Olavi Packalen ja Oliver Louhipuro.

Juho Suominen valmistautumassa omaan suoritukseensa Kalevan Kisoissa. kuva Antti Suonpää
Mona Nylund T15 seipään voittajana seuracupissa. kuva Pirjo Ailanto
T9 4 x 50m:n viestin pronssimitalistit seuracupissa vas. Viola Ahola, Aada Vesalainen, Eevi Leino, Peppi Santanen. Kuva Toni Ahola