Yleisurheilun kisakausi parhaimmillaan

26.6.2021

T13 60m:llä Piikkiön aluekisoissa (vas.) Aino Ivaldi, Linda Ojala ja Aada Myllymaa. Kuva Sami Brodkin.

Annikalle pm-hopeaa ja kuumat aluekisat Piikkiössä.

Yleisurheilukesän kilpailut ovat päässeet ”normaaliin” vauhtiin ja Piikkiön Kehityksen urheilijat ovat tehneet hyviä tuloksia. Piirinmestaruuskilpailut pidettiin avoimina kilpailuina Turussa 13.6. yleisissä ja 17-vuotiaiden sarjassa. N17 korkeudessa Annika Uusiperhe sivusi kauden parastaan 156 ja sijoittui hienosti jaetulle hopealle! Alina Virtanen hyppäsi 145. Vilho Kilpeläinen juoksi usean vuoden tauon jälkeen miesten 1500 m:llä ajan 4.22,75 ja Paimiossa 800 m 2.09,38.

Heittäjien kausi on alkanut myös ennätysten merkeissä. Mico Ekman työnsi M19 kuulassa ennätyksensä 14.34 Tilastopajan 1.6. kisassa ja 14.24 Mynämäellä 20.6. Mynämäen kisassa Mico heitti myös kiekossa ennätyksensä 40.56. Juho Suominen heitti hienosti Someron juhannuskisoissa M17 moukaria ennätyksensä 53.15 ja kiekossa ennätystulos 50.32 syntyi Paraisilla 10.6. Hyvää kuntoa osoittavat Juhon tasaiset tulokset Liedossa ja Vahdolla 50.19 ja 50.27. Markus Huhtala työnsi ennätyksensä M19 kuulassa 13.56 omissa kisoissamme Kaarinassa toukokuussa. Eero Vuorinen työnsi ennätyksensä 9.51 P15 kuulassa Liedossa.

Nuoremmista urheilijoista ahkerimmin on kilpaillut P11 Eliel Huhtala, jolla myös ennätyksiä on syntynyt lajissa kuin lajissa. Suurin parannus entiseen ennätykseen lienee pituudessa, kun Liedossa 15.6. Eliel hyppäsi 393. Paimiossa päivää aikaisemmin 60m kulki ennätykseen 9,56 ja harvemmin juostulla 200m:llä Liedossa 32,76. Raisiossa peräti 5,1m:n vastatuuleen juostun 150m:n aika oli 25,31 ja kuulan ennätys 5.67 syntyi Salossa 21.6. P9 Urho Brodkinin ennätykset 40m:llä, pituudessa ja kuulassa ovat nyt 7,68, 2.89 ja 4.61 ja saman sarjan Atte Nylundin vastaavasti 7,40, 3.36 ja 5.80. Tytöissä parhaimmat tulokset on tehnyt T13 Aino Ivaldi, joka paransi 60m:n ennätystään omissa kisoissa Piikkiössä aikaan 9,05 (-1,1), korkeuden tulostaan Kaarinassa 30.5. 137:een ja samoissa kisoissa pituutta 4.45:een (+0,6). Saman sarjan Linda Ojala hyppäsi Kaarinan kisassa myös tuloksen 137 ja pituuden ennätys 4.20 syntyi Paimiossa 14.6, jossa valitettavasti tuulia ei mitattu eikä tuo tulos ole virallinen. Lindan virallinen tulos on Piikkiön aluekisassa hypätty 3.96 (+0,6) ja 60m:n ennätys peräisin Kaarinan kisoista 9,41.

Kuumat kisat Piikkiössä

Lähes 30 asteen kuumuudessa Piikkiössä pidettiin Kehityksen aluekisat 22.6. Osallistujia oli kentän kokoon nähden sopiva määrä, 59, joilla lajisuorituksia 134. Runsaimmin osanottajia oli pojissa 9-vuotiaissa ja tytöissä 11-vuotiaissa. Piikkiöläisseurojen urheilijoiden välisiä tiukkoja kamppailuja saatiin seurata, kun Kehityksen lisäksi Karhun urheilijat kisasivat n. 30 vuoden tauon jälkeen. Kehityksen Oiva Brodkin voitti P7 kolme lajia ja T7 sarjassa Kehityksen Neelia Huhtala ja Karhun Ingrid Perheentupa olivat parhaimpien joukossa. 9-vuotiaiden sarjassa Kehityksen Atte Nylund oli kuulassa kolmas. P11 sarjassa Karhun Sebastian Virta juoksi vakuuttavan tasaisesti 1000m voittaen kisan ja oli 60m:llä kolmas ja Kehityksen Eliel Huhtala puolestaan oli mitaleilla 60m:llä ja korkeudessa. Kehityksen Onni Rimpeläinen juoksi pronssia P11 1000m:llä. T13 sarjassa Kehityksen Aino Ivaldi otti kolmessa lajissa voitot ja Linda Ojala hopeaa kahdessa lajissa, kun vastaavasti P13 sarjassa Karhun urheilijat Einar Koivisto, Arthur Lagerlöf ja Aksel Tanttu saalistivat yhteensä kuusi mitalia 60m:llä, pituudessa ja kuulassa. Kehityksen Annika Uusiperhe voitti N17 korkeuden.