Micolle SM-hopeaa

16.8.2021

Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kilpailtiin Turussa 19 – ja 22-vuotiaiden sarjoissa. ”Kotikisat” tutulla Paavo Nurmen stadionilla sujuivat Piikkiön Kehityksen heittäjiltä mainiosti. Mico Ekman oli ennen kisoja tilastoissa M19 kuulassa neljäntenä, mutta hienosti ennätystään kisan kuluessa parantanut heittäjä nappasi tuloksellaan 15.23 hopeamitalin. Voittaja Miika Lahtonen Mynämäen Iskusta työnsi suvereenisti 17.47, jatkaen näin lajin hallintaa ikäisissään. Kehityksen toinen kilpailija Markus Huhtala onnistui myös työntäen viidenneksi tuloksella 12.61, mikä jäi neljännestä sijasta vain neljä senttiä.

Mico Ekmanin toinen laji, kiekonheitto, sujui sateisissa olosuhteissa kilpailujen kolmantena päivänä myös hyvin. Ennätysheitto 42.57 syntyi toisella kierroksella ja toi neljännen sijan. Matkaa mitaliin oli vajaa kaksi metriä. Kisan voittaja oli jälleen Miika Lahtonen, jota sade ei myöskään tuntunut haittaavan, sillä ennätys koheni tulokseen 53.14.

Molempia mainittuja urheilijoita valmentaa Antti Suonpää, jonka osuus on vähintäänkin maininnan arvoinen!