Kaksi Suomen mestaruutta Juholle

27.2.2023

Kiekonheittoa ykköslajinaan pitävä Piikkiön Kehityksen Juho Suominen voitti hallimestaruudet niin M19 kiekonheitossa kuin kuulantyönnössäkin. Kisaviikonloppuna Juho sai myös matkata lähes Suomen päästä päähän, kun kiekkoa heitettiin Lahdessa perjantaina ja kuulaa työnnettiin Oulussa sunnuntaina.

Kiekon talvimestaruuskisa käytiin Pajulahden urheiluopiston hallissa. Tilastoissa Juho oli selvä ennakkosuosikki viime kesän parhaallaan 53,93 ja talvikauden parhaallaan 51,60. Juho johtikin kilpailua koko ajan parantaen ensimmäisen kierroksen tulostaan 49,90 viidennen kierroksen voittotulokseen 52,97. Hopealle sijoittunut Espoon Joona Nieminen hävisi Juholle reilu neljä metriä. Kisan jälkeen alkoi palautuminen kuulakisaa varten.

Vaikka ennen kuulakilpailua Juho oli ainoa 16 metrin ylittäjä Turun hallituloksellaan 16,22, oli Suolahden Paavo Puro selkeä haastaja. Puro johtikin kilpailua kolmen kierroksen jälkeen tuloksellaan 15,75 Juhon ollessa kolmantena tuloksella 15,46. Tuossa vaiheessa toisena oli Siilinjärven Riku Tenhunen tuloksella 15,49. Viidennellä kierroksella Juho pääsi vauhtiin ja kärkeen työnnöllään 15,94, jota paranteli vielä viimeisellä työnnöllään tulokseen 16,01. Oulun hallin palkinnonjaon ilotulituksessa seisoi korkeimmalla korokkeella ehkä väsynyt, mutta taatusti onnellinen mies.

Viikonlopun kilpailut olivat myös hieno näyttöpaikka seuramme valmentajalle Antti Suonpäälle. Juhon voittojen lisäksi hänen valmennettavansa muista seuroista voittivat kultaa ja pronssia kiekonheitossa. Nousujohtoinen, oikeanlainen harjoitus on tuottanut tulosta ja kesän nuorten arvokilpailuja odotetaan innolla.

Juho Suominen – M19 kuulantyönnön Suomen mestari.